Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресс-служба ПрезидентаМосква е обезпокоена от изявлението на британския

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресс-служба ПрезидентаМосква е обезпокоена от изявлението на британския
Коментари Харесай

Песков: Изявленията на Лондон за преминаването на кораби в Черно море предизвикват безпокойство

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Пресс-служба Президента

Москва е обезпокоена от изказването на английския външен министър Доминик Рааб за прекосяването на английски кораби във водите на Черно море. Това заяви в сряда прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, написа tass.ru.

" Разбира се, сходни изказвания провокират нашето безпокойствие ", сподели представителят на Кремъл.

Песков сподели още, че Москва и Лондон не организират съвещания по отношение на прекосяването на кораби в Черно море. " Не, няма съвещания. Сега в действителност връзките са в такова замръзнало положение ", сподели представител на Кремъл, отговаряйки на съответния въпрос.

Русия ще предприеме нужните ограничения, в случай че нейната държавна граница в Черно море бъде нарушена, сподели Песков, разяснявайки изказванията на Рааб, че корабите на кралството " ще продължат да минават през украински води ".

„ Многократно е отбелязвано, че съветската страна ще предприеме подобаващи ограничения при положение на нарушение на държавната граница по море, ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати, - сподели той. - Граничните чиновници ще правят тези дейности, които са им предписани по всички инструкции при положение на нарушение на държавната граница и, несъмнено, ще се употребяват и всички дипломатически принадлежности.

Отговаряйки на въпроса дали има опция да се избегнат ексцесии, Песков отговори: " Разбира се, че има. Просто не е нужно да нарушавате държавната граница на Руската федерация и да го вършиме по безусловно провокативен метод. "

По-рано Raab, разяснявайки дейностите на английския миноносец Defender край крайбрежията на Крим, съобщи, че миноносецът е следвал най-краткия директен интернационално приет маршрут, а Англия „ е имала цялостното право да извърши подобен кротичък прекосяване през териториалните води на Украйна в сходство с интернационалното право. " Лондон ще продължи да прави същото, сподели той. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР